Hé, hoe zat het ook alweer? De BOPVEM

Reünisten R.S.G. / Actueel  / Hé, hoe zat het ook alweer? De BOPVEM

Hé, hoe zat het ook alweer? De BOPVEM

Uit: Nesthor jaargang 27, editie 2, juni 2018

Even mailen met…
Clint van den Bergh, mede-brein achter BOPVEM

 

“Hoi Frank (en de rest van de Nesthor natuurlijk)! Leuk dat jullie aan BOPVEM denken. Nog leuker dat jullie er een willen organiseren. Er schijnt nog een rare tent te zitten op de Infirmeriestraat…

Wie waren de creatieve breinen achter BOPVEM?
De man met het masterplan was Derk van Mameren. Hij heeft mij en Maarten Sessink benaderd met het idee en wij waren natuurlijk direct enthousiast!

Wat is een BOPVEM?
Rotterdam heeft een weelde aan matige cafés die erom vragen bezocht te worden. BOPVEM staat dan ook voor Bier drinken Op Plaatsen Van Extreme Matigheid. Wat anders? Het hoofddoel is om een matige tent éénmaal in het zonnetje te zetten met een ontzettend drukke avond, om vervolgens nooit meer terug te keren. Het idee was altijd om eerst met z’n drieën (Maarten, Derk en ik) ergens binnen te lopen. Vervolgens druppelt de een na de andere RSG’er  binnen tot de hut helemaal vol zit. Secundair doel is natuurlijk om al het bier op te drinken.

Welke kroegen zijn bezocht?
Met een uiterst strenge selectieprocedure zijn tientallen kroegen door ons gescout, de een nog matiger dan de andere… Gelet werd op kleedjes op tafels, mogelijkheid om een ranzig bittergarnituur te bestellen, dwaze barman/barvrouw/barbedieningspersoon, vreemde bargasten en ga zo maar door. Winnaars van een BOPVEM-bezoek zijn onder andere Catharina in Crooswijk, de Klapdeur in Kralingen, Postbank op de Schieweg, Rottezicht in Crooswijk, Rijnvaart op het Noordereiland (het beoogde café daar was onverhoopt gesloten op zaterdagavond. Matig), de Meineszcorner in Rotterdam-West, het Stoplicht op de Bergweg, Dumpies op het Noordereiland en Electric op de Jonker Fransstraat.

Wat is jouw beste herinnering aan Bopvem?
Elk café waar we zijn geweest had een geheel eigen karakter, maar allemaal waren ze matig. Catharina was de allereerste. We hadden geen idee of er überhaupt iemand zou komen. Al snel zat het hele café vol en heeft de eigenaresse zelfs ook een rondje gegeven. Bij de Postbank staat me nog bij dat de barman leverworst uit ging delen waar menig mondhygiënist(e) nachtmerries van zou krijgen. Bij de Meinzescorner waren alleen maar blikken bier te krijgen. Ook een keer wat anders. Café Rottezicht zag er van buiten uit als een extreem matig bruin café. Door een gebrek aan tijd om het café te screenen, hebben wij deze blind  gekozen. Toen wij als eerste binnenkwamen, bleek het een café te zijn voor de straatjongeren van Crooswijk. In eerste instantie dacht ik het café te zullen verlaten met een gloednieuwe messenset in mijn rug, maar niets bleek minder waar. Was een heel leuke avond. De mooiste editie echter was toch wel bij Electric. Met een megahoge opkomst van RSG’ers en de aanwezigheid van een karaokeset is dit een geweldige avond geworden. Velen van ons hebben Ruud Altena voor het eerst en hopelijk voor het laatst horen zingen. Ook ging vaste bezoeker als Eric naar het toilet en kwam hij naar buiten als Erica.”

Dit najaar hoopt de Nesthor deze mooie traditie nieuw leven in te blazen. Klik hier voor meer info!

nesthor-author-icoon

Door: Nesthor

De Nesthorcommissie is de communicatie- en evenementencommissie van de Stichting. Voor vragen óf bijdragen met betrekking tot reünistenactiviteiten en natuurlijk het reünistenblad ‘Nesthor’ kunt u contact opnemen met Avril Hensen: nesthor@hetrsg.nl of 06-44209660.