Eeuwboek

Reünisten R.S.G. / Eeuwjaar / Eeuwboek

Eeuwboek

Ruim tien jaar geleden, in september 2010, begonnen enkele leden met de voorbereidingen voor het Eeuwboek dat eind januari 2022 opgeleverd wordt ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van het Rotterdamsch Studenten Gezelschap. Tientallen leden en reünisten van het R.S.G. werken sindsdien in de Eeuwboekcommissie samen om dit ‘levenswerk’ te volbrengen.

 

Een eeuw aan R.S.G.-generaties. Bijzondere gebeurtenissen en evenementen. Oude, nieuwe en herontdekte tradities, mores en anekdotes. Besturen en commissies, subverenigingen, colleges, IBM’s en disputen. Een uniek inzicht in hoe het R.S.G. en Rotterdam onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. In een uniek boekwerk dat op de Eeuwdag door de Eeuwboekcommissie wordt onthuld.

 

Bestel!

Het Eeuwboek bestellen

Het Eeuwboek wordt in een beperkte oplage gedrukt, dus wees er op tijd bij! Een Eeuwboek bestellen kan via deze link.

 

Hoe ontvang ik het Eeuwboek?

Bij de bestelling moet je aangeven hoe je het Eeuwboek wilt ontvangen.  Je kunt het Eeuwboek eenvoudig en veilig thuis laten bezorgen of je haalt het boek later gedurende het Eeuwjaar op op Asker V.

In alle gevallen geldt dat je het Eeuwboek vooraf moet bestellen.

 

Wat kan ik verwachten?

  • 500 pagina’s vol met verhalen, herinneringen en historie van het Rotterdamsch Studenten Gezelschap.
  • Nog nooit eerder vertoonde foto’s en beelden.
  • Een unieke beschrijving in woord en beeld van Asker V, waarin onder meer wordt ingaan op verbouwingen als Plan B, Binnenpandse Renovatie en de Bovenverdieping. Geschreven door Joost Voeten (aankomstjaar 1995), met hulp van onder andere Suardus Ebbinge (2000) en tientallen oud-Praesides Beheerscommissie.
  • In verschillende hoofdstukken staan we onder andere stil bij het (sociëteits)leven in Asker IV aan de Mathenesserlaan, (bijna) 100 jaar novitiaat en kennismakingstijd, mores en tradities, ‘De veldslag op station D.P.’ en het opvallende verhaal waarom Dexter Gordon al sinds 1990 levensgroot in Midgard hangt.
  • Interview met Rob Lagrouw, beter bekend als de helft van het kunstenaarsduo Rob en Jollie, die 20 jaar lang op de bovenverdieping van Haringvliet 94 heeft gewoond.
  • Verhalen geschreven door o.a. de redactieleden Antti Liukku (aankomstjaar 1994, journalist bij het Algemeen Dagblad), Daan Wentholt (1994 en 1997, voormalig journalist, woordvoerder ING), Astrid Boonstoppel (2002, schrijfster) en Jan Willem Rozema (2002, docent Nederlands).
  • Nog nooit eerder gepubliceerd totaaloverzicht van alle commissies, subverenigingen en IBM’s en disputen van de afgelopen 100 jaar.
  • Interviews met onder meer Jan Wage (aankomstjaar 1938), Roelof van de Kamp (1957), Lex van Cleef (1967), Margo Toorop (1972), Jet van Esch (1985) en Frans Kamsteeg (1989).
  • Alle teksten zijn professioneel geredigeerd door een (externe) eindredacteur.

Contact

Mocht je zaken willen delen met of archiefstukken overhandigen aan de Eeuwboekcommissie, of heb je vragen over de geschiedenis van de vereniging, dan kun je e-mailen naar eeuwboek@reunistenrsg.nl.

Daarnaast kun je ook altijd een briefje sturen naar het bekende adres aan het Haringvliet:

Stichting Reünisten R.S.G.
t.a.v. Eeuwboekcommissie
Haringvliet 94
3011 TH Rotterdam

Blijf op de hoogte van nieuws en actualiteiten