Reünistenclub (Nesthor)

Reünisten R.S.G. / Reünistenclub (Nesthor)

Reünistenclub (Nesthor)

Reünistenavonden en andere activiteiten voor reünisten van verschillende generaties

In 1990 werd fuseerde de Reünistenclub R.S.G. met de Stichting R.S.G. Fonds tot de huidige Stichting Reünisten R.S.G.

Sindsdien organiseert de Stichting – al dan niet samen met de vereniging – jaarlijks uiteenlopende evenementen voor alle reünisten en oud-leden van de vereniging.

 

Reünistenavonden

De Nesthorcommissie organiseert op (bijna) iedere laatste vrijdag van de maand een reünistenavond op sociëteit Asker, veelal met een specifiek thema. De Nesthor Kerstborrel met Bratwurst en Glühwein is inmiddels zelfs een traditie geworden.

 

Overige activiteiten

Daarnaast organiseert de Nesthorcommissie jaarlijks een aantal speciale activiteiten, zoals:

  • Het Nesthor Lentediner op sociëteit Asker, voor en door reünisten (op een zaterdag in mei of juni);
  • De Nesthor BBQ aan de Kralingse Plas, bij mooi weer (in juli);
  • De ‘Rotterdamse ambtenarenborrel’, een jaarlijkse netwerkborrel voor RSG-ers die bij de gemeente Rotterdam werkzaam zijn;
  • ‘Backstage excursies’: unieke kijkjes achter de schermen bij musea, festivals en podia waar reünisten werken (incidenteel).

 

Reünistenlunch

Op de vrijdag voor 1 november (de Dies Natalis van de vereniging) organiseert het Curatorium in een Rotterdamse uitspanning een feestelijke lunch voor reünisten van de RSG-jaargangen 1946 tot en met 1972.

 

Reünistendiner

Op dezelfde vrijdag van de Dies Natalis wordt van oudsher een Reünistendiner georganiseerd voor reünisten van alle RSG-jaargangen. Na afloop begeven de deelnemers zich naar sociëteit Asker voor de traditionele ‘Oudejaarsavond’.

 

Lidmaat-/donateurschap

Alle ‘betalende reünisten‘ (donateurs van de Stichting) zijn automatisch lid van ‘de Nesthor’ en ontvangen vier keer per jaar het reünistenblad. Deelname aan de activiteiten staat overigens open voor alle reünisten en oud-leden van het RSG. En ook ‘preünisten’ zijn welkom!

 

Commissie

De Nesthorcommissie organiseert (coördineert) de activiteiten voor de reünisten en oud-leden.

Blijf op de hoogte van nieuws en actualiteiten