Even voorstellen: Pepijn van Eerten

Stichting Reünisten R.S.G. / Actueel  / Even voorstellen: Pepijn van Eerten

Even voorstellen: Pepijn van Eerten

Uit: Nesthor jaargang 26, editie 2, juni 2017 

Waarde Reünisten,

Mijn naam is Pepijn van Eerten. Ik ben student econometrie, 21 jaar oud, in 2014 lid geworden en f.t. Praeses College van het 97ste. Toen ik mijn Eurekaweek liep, was ik al erg nieuwsgierig naar de verschillende studentenverenigingen. Van huis uit had ik de opdracht gekregen me ergens in te schrijven, want zoals mijn ouders dat (nog steeds) stellen: je studententijd is de mooiste tijd van je leven en daar moet je alle vruchten van plukken. Zo besloot ik me in te schrijven bij de mooiste vereniging van Rotterdam, het RSG. Al snel mocht in plaats nemen in de Galacommissie en de Tapcommissie, waarna ik helemaal opging in het studenten- en commissieleven. De leukste commissies zijn voor mij tot nu toe de Kennismakingscommissie en de Eurekaweekcommissie geweest. Dit komt vooral door de hechte banden die je opbouwt als je een van deze commissies doet.

Het grootste deel van het 97ste is inmiddels ook al bekend; op het moment van schrijven zijn de volgende mensen al aan de bel gegaan: Maud van den Eijnden als Vice-Praeses Senaat, Ramon van Leeuwen als Vice-Praeses Sociëteit, Peter van der Leun als Quaestor Senaat, Pieter Bos als Quaestor Sociëteit en Vincent Verhoef als Commissaris Consumabel. De Ab Actis zal op woensdag 28 juni aan de bel gaan. Dit wordt voor ons een zeer speciale avond, want dan zijn we uiteraard compleet en allemaal bekend dus hoeven we eindelijk niet meer zo geheimzinnig te doen.

“Van huis uit had ik de opdracht gekregen me ergens in te schrijven, want zoals mijn ouders dat (nog steeds) stellen: je studententijd is de mooiste tijd van je leven en daar moet je alle vruchten van plukken.”

Met deze prachtige groep hebben we al een paar plannen bedacht. Wij zullen onder andere gaan kijken naar de mogelijkheden om ergens een extra vergaderruimte te creëren. Er zijn op dit moment simpelweg te veel commissies die buiten het pand moeten vergaderen wegens een gebrek aan plek. Dat terwijl men met een commissie juist bezig is voor de vereniging en vaak ook nog mensen moet aanspreken die dan op de Sociëteit zijn.

Ook gaan wij proberen een commissie op te richten die zich bezig zal houden met het actief benaderen van middelbare scholen om daar te vertellen over het studentenleven en in het specifiek, het RSG. We hopen op deze manier meer scholieren naar open feesten te trekken en ze sneller bekend te maken met onze vereniging.

Wat betreft de Nesthor kijk ik erg uit naar de Nesthoravonden om daar zo veel mogelijk reünisten te spreken en jullie RSG-ervaring aan te mogen horen.

Tot meerdere groei en bloei,

Pepijn van Eerten
F.t. Praeses 97e College van
Senaat en Sociëteitsbestuur

nesthor-author-icoon

Door: Nesthor

De Nesthorcommissie is de communicatie- en evenementencommissie van de Stichting. Voor vragen óf bijdragen met betrekking tot reünistenactiviteiten en natuurlijk het reünistenblad “Nesthor” kunt u contact opnemen met Avril Hensen: nesthor@hetrsg.nl of 06-44209660.