Vrouwen Die Bier Drinken

Reünisten R.S.G. / Actueel  / Vrouwen Die Bier Drinken

Vrouwen Die Bier Drinken

Uit: Nesthor Jaargang 29, editie 1 – maart 2020 | Door: Hanna van Gent 

Aan de gemiddelde RSG’er hoef je niet uit te leggen dat een vrouw ook best van een biertje houdt. ‘vult nu de glazen met schuimende vreugd’ doelt niet alleen op de mannelijke leden, gelukkig maar. toch gek dat in de rest van de wereld toch het beeld bestaat dat vrouwen niet van bier houden en hun hart alleen sneller gaat slaan van zoete meuk in hun glas. in een kroeggesprek bij een biertje kwamen Meike en ik tot de conclusie dat de reclamewereld hier ook niet echt bij hielp. in die tijd was bier op de televisie alleen voor mannen. Alle macrobrewers richtten zich, bijna overdreven, op het mannelijk geslacht. Oerschreeuwen, bbq-tafereeltjes en nakende dames moe-sten mannen verleiden om hun pils te kopen. wij vonden dat stom. ‘Mannen weten waarom.’ ja, maar vrouwen weten het beter. vrouwen Die bier Drinken was geboren.

“Als je goed let op de laatste bierreclames, zie je dat deze er heel anders uitzien dan in de tijd dat Vrouwen Die Bier Drinken nog in de kinderschoenen stond.”

Wat begon als een community op Facebook is nu uitgegroeid tot een blog waar regelmatig een nieuw artikel wordt geplaatst. Ook een beetje als tegenge-luid voor alle lifestyleblogs voor vrouwen die gaan over calorieën tellen, fit worden, de beste mama zijn etc. etc. Inmiddels zijn we, aangevuld met niet-RSG’er Irene, met drie vrouwen. Wij schrijven op een eigenwijze manier over bier en alles daaromheen dat wij interessant, opvallend of tof vinden. Een lifestyle-blog waar je leest over onze (drink)ervaringen, tips en onderwerpen die passen bij onze interesses en smaak. En niet onbelangrijk, wij testen regelmatig bier. In het wisselende testpanel van Vrouwen Die Bier Testen zie je duidelijk de diversiteit aan smaak bij bierdrinkende vrouwen.

Ondertussen hebben we 1500 volgers op Instagram en 768 op Facebook. Dit resulteert in een kleine influencerrol. Dit betekent dat we leuke uitnodigin-gen krijgen voor events en soms ook gratis producten opgestuurd krijgen. Hier schrijven we dan een eerlijke review over. We zien daardoor dat biermerken zich in de afgelopen jaren wel hebben gerealiseerd dat ze met de focus op mannen een hele markt missen. Bier is hip, met name speciaalbier. Veel vrouwen die in eerste instantie zeggen dat ze niet van bier houden, doelen op het bittere pils. Maar bier heeft vele smaken. Als je goed let op de laatste bierreclames, zie je dat deze er heel anders uitzien dan in de tijd dat Vrouwen Die Bier Drinken nog in de kinderschoenen stond. Minder gericht op de man en minder gericht op pils.

Het is wel een uitdaging om naast onze drukke banen, kleine kinderen en de andere leuke dingen in het leven een blog te vullen en in stand te houden. Daarom werken we met gastbloggers die vertellen over hun eigen passie. Andere RSG’ers hebben via deze weg ook hun verhaal verteld. Marjolein over haar studie zythologie (biersommelier) en werk als kok in een speciaalbiercafé, Maayke en Ginny over het speciaalbierfestival dat zij organiseren in de Oude Haven en Milou over de lastige combinatie van alcoholvrij zijn en netwerkborrels.

Begin mei 2019 organiseerden we ons eerste event in Proeflokaal Faas. Hier presenteerden we ons eigen glas en konden bezoekers (m/v) een aantal van onze favorieten bieren proeven. Gebrouwen Door Vrouwen kon daarbij natuurlijk niet ontbreken. Ook alcoholvrije keuzes voor de BOB’s en de zwangeren stonden op het menu. Verder zijn we groot fan van de Rotterdams-Braziliaanse brouwer 4 Islands Brewery. Zij hebben stuk voor stuk bieren waar je meteen een vakantiegevoel bij krijgt. Er zijn nog een paar glazen over die te koop staan op Etsy.com!

Een echt doel hebben we niet. het is gewoon een uit de kluiten gewassen hobby geworden. Neem een kijkje op www.vrouwendiebierdrinken.nl, volg ons op instagram @vrouwendiebierdrinken.nl en als het je leuk lijkt, geef je op als gastblogger!

nesthor-author-icoon

Door: Nesthor

De Nesthorcommissie is de communicatie- en evenementencommissie van de Stichting. Voor vragen óf bijdragen met betrekking tot reünistenactiviteiten en natuurlijk het reünistenblad “Nesthor” kunt u contact opnemen met Ginny Luijten: nesthor@reunistenrsg.nl of 06-20149183.