Update Eeuwboek juli

Reünisten R.S.G. / Actueel  / Update Eeuwboek juli

Update Eeuwboek juli

Het eeuwboek: geen almanak.

Heb jij hem al in huis, het langverwachte eeuwboek? Vast niet, want het boek moet nog gedrukt worden. En dat gaat bijna gebeuren! Na ruim tien jaar aan onderzoek, interviews, archiefbezoeken, foto’s selecteren, schrijven, schrappen, redigeren en nog eens schrappen is het boek bijna klaar. Geen almanak dus en zelfs geen lustrumalmanak. Wel een handzaam boek doordrenkt van geschiedenis dat voor alle leden en reünisten een feest van herkenning (en verrassing!) gaat zijn.

Nu de deadline steeds dichter bij komt, start de vormgever met de laatste puntjes op de ‘i’ en daarna gaan de letters definitief zwart op wit. Over kleur gesproken, wordt de kaft ‘een kleur tussen licht- en donkerbruin met een lichte neiging naar licht’? Een delegatie van de Eeuwboekcommissie heeft kort geleden de kaft gekozen. Dus dat is ook mogelijk zonder eeuwigdurende A.L.V.-discussies over kleur. Bijgevoegd een kiekje van dit moment, waarbij we de kaft waarop de keuze is gevallen nog even in het duister laten.

Naast de vormgever is ook Natasja Ververs druk bezig. De Eeuwboekcommissie schakelt haar in als (externe) eindredacteur. Als een van de weinige heeft zij de hoofdstukken van het eeuwboek gelezen. Ondanks dat ze nooit lid is geweest, is ze erg enthousiast over de teksten. Ze omschrijft de verhalen als ‘betrokken, dichtbij en trots’. Zelfs nachtwerk is haar niet vreemd, op de foto is ze bezig met het hoofdstuk over de oorlog en het studentenverzet. Die ze overigens ‘supergaaf geschreven’ vindt.

Eeuwboek nog niet besteld? Doe dat dan snel, deze wil je niet missen!