30/10/2021: Eeuwdag – 100 jaar RSG

Reünisten R.S.G. / Events  / 30/10/2021: Eeuwdag – 100 jaar RSG

30/10/2021: Eeuwdag – 100 jaar RSG

Op zaterdag 30 oktober 2021 vieren we het 100 jarig bestaan van onze vereniging.

Programma

Het ochtendprogramma van de Eeuwdag start in de Laurenskerk in het centrum van Rotterdam. Vanaf 09.30 uur is iedereen welkom voor een kopje koffie of thee, om elkaar alvast te spreken en voor een blik op de tentoonstelling ‘100 jaar RSG’. Deze tentoonstelling is de gehele ochtend en middag te bezoeken.

De Eeuwdag opent om 10:30 uur feestelijk met o.a. toespraken van de loco burgemeester van Rotterdam en de voorzitter van het College van Bestuur van Hogeschool Rotterdam. Aansluitend volgt de presentatie van het winnende ontwerp voor het Eeuwcadeau, het kunstwerk dat ter gelegenheid van het XXe lustrum aan de stad Rotterdam wordt aangeboden.

Voor de lunch vindt om ongeveer 11:45 uur de feestelijke presentatie van het Eeuwboek plaats, waarbij het eerste exemplaar officieel wordt uitgereikt. De reünisten die bij de bestelling hebben aangegeven het boek op de Eeuwdag af te willen halen, krijgen hier aansluitend de gelegenheid voor. Rond 12:15 uur is er een gezamenlijke lunch voor leden en reünisten. Deze lunch is een combinatie van een buffet en een walking dinner. Tijdens deze lunch is er ruim de gelegenheid om elkaar bij te praten.

Het middagprogramma bestaat uit een borrel aan boord van een rondvaartboot vanaf 15.00 uur. We varen ongeveer 2 uur over de Maas en leggen rond 17.00 uur aan bij de Kuip. Deze ‘vaarjool’ is tegelijkertijd het begin van het avondprogramma. Alle gasten op de Eeuwdag (dus ongeacht het type kaartje) worden uitgenodigd om aan te haken en met elkaar te borrelen. Voor de ochtend/middaggasten is er busvervoer geregeld terug naar het centrum van Rotterdam.

Het avondprogramma vindt plaats vanaf 17:15 uur in het Maasbouw in Stadium Feijenoord (‘De Kuip’) en begint met een diner. Na het diner is er het grootse Eeuwfeest, met onder andere optredens van zowel reünisten als bekende artiesten.

We sluiten de avond af met een mooi feestje onder muzikale begeleiding van (voormalige) leden van de Discocommisie (bij de meesten van jullie beter bekend als ‘Discommers’).

Een uitgebreid overzicht over deze dag kun je vinden op de Eeuwdag website.