Terugblik RSG Career Event

Reünisten R.S.G. / Actueel  / Terugblik RSG Career Event

Terugblik RSG Career Event

Vrijdag 17 november 2023 was het zover: het allereerste RSG Career Event! De RSG Business Club heeft hier samen met het RSG-bestuur en de Commissie Commerciële Betrekkingen achter de schermen hard aan gewerkt. Het RSG Career Event heeft als doel om RSG’ers en reünisten op zoek naar een nieuwe uitdaging in contact te brengen met bedrijven die op zoek zijn naar new brains. Het leuke aan de gekozen opzet was dat deze bedrijven in de meeste gevallen ook werden vertegenwoordigd door een RSG’er! Wat begon als een “wild idee” om RSG’ers die de arbeidsmarkt gaan betreden te laten speeddaten met bedrijven, werd uiteindelijk een programma met verschillende workshops én bedrijven-speeddates, waar vele RSG-ers zich belangeloos voor hebben ingezet.

Terugblik op het event

Samskip, Waalhaven, 17 november 2023. Deze middag verzamelen zich hier ongeveer 50 RSG-leden en reünisten. Na een openingswoordje door Jonathan Smit van de RSG Business Club en RSG-praeses Ruben van Nijnatten, heetten reünisten Thijs Goumans en Maciek Chelmowski iedereen namens Samskip welkom. Het programma dat hierna volgde bestond uit vier rondes, waarbij afwisselend workshops konden worden gevolgd en bedrijven zich presenteerden.

 

De workshops waren gericht op de RSG’er als startende professional. Hoe kan je ‘anders solliciteren’ en wat is de beste tactiek voor een salarisonderhandeling? Hoe start je je eigen bedrijf succesvol op? Direct bleek al dat RSG’ers elkaar veel kunnen leren en dat het eigenlijk voor alle studierichtingen nuttig is om goed beslagen de arbeidsmarkt op te gaan.

 

Toen was het de beurt aan de bedrijven! Vijf bedrijven gingen met kleine groepjes deelnemers in gesprek over wat hun activiteiten inhouden, hoe het is om in hun organisatie te werken en naar wat voor soort nieuwe medewerkers zij op zoek zijn. En dit waren zeer uiteenlopende bedrijven:

  • Wipro, een internationale big tech onderneming die onder meer IT-consultants inzet;
  • Shared, een bedrijf gevestigd in Rotterdam dat slimme digitale oplossingen helpt ontwikkelen om bedrijfsprocessen te optimaliseren;
  • Steens & Partners, een full-service accountantskantoor in Rotterdam;
  • Haute Equippe, een detacheringsbureau dat veel in de overheidssector doet;
  • en natuurlijk ook de internationale containervervoerder Samskip zelf!

Na vier intensieve rondes met veel interactie, was het hoog tijd voor een borrel. Een echte vrimibo in het restaurant van Samskip, waar we ons zeer welkom hebben gevoeld en waar we een prachtig uitzicht hadden op de haven.

Deelnemers en bedrijven reageerden enthousiast op de dag.

Van deelnemers kwamen onder meer de volgende reacties:

“Ik heb super veel geleerd, ook met mijn psychologische achtergrond kan ik meer in bedrijfsleven dan ik had gedacht.”

“De workshops vond ik echt fantastisch, ze waren informatief en werden echt super leuk gegeven. De conclusie was uit beide, je moet je zelf bijzonder maken. Maar hebben echt goede tips gehad die ik zeker mee ga nemen.”

“Je staat er niet bij stil dat bedrijven zo veel doen. En doordat je de kans nu krijgt om er zo over te spreken heb ik daar een veel beter beeld van. Nu weet ik ook beter wat ik eventueel zou willen na mn studie.”

Ook de bedrijven waren zeer positief:

Antoine Aarts, Wipro: “We hebben Wipro als toonaangevende Big Tech organisatie goed kunnen presenteren. Vooral de concrete voorbeelden en discussies gaven de aanwezige RSG’ers een goede indruk van wat wij doen.”

Rianne Hop, Shared: “Het was een erg gezellig en vooral persoonlijk event. Doordat de opzet zo was ingericht dat we met maximaal acht personen in een ronde zaten, was er veel interactie, er werden veel vragen gesteld en het voelde erg persoonlijk. Dit zette ook door bij de borrel, daar konden we nog gezellig napraten met een aantal studenten.”

Karin Huisman, Haute Equippe: ik vond het heel erg leuk om aan mee te doen, op een prachtige locatie. We hadden een behoorlijk grote groep geïnteresseerden en hebben ze in kleinere groepjes verdeeld voor het persoonlijke contact. Ook de gesprekken daarna, tijdens de borrel, waren erg leuk.”

Maciek Chelmowski, Samskip: “Ik vond het een erg gave dag. Dit moeten we zeker jaarlijks gaan herhalen!”

Wil jij ons helpen mooie events mogelijk te maken?

De RSG Business Club organiseert door het hele jaar heen bijeenkomsten voor werkende RSG’ers die met elkaar in contact willen staan. Of het nu gaat om ouderwets een drankje doen en bijkletsen, geïnspireerd worden door wat andere RSG’ers in hun werk doen of zelfs concreet zaken doen met elkaar: de Business Club verbindt professionals met elkaar. Lijkt het je leuk om hieraan bij te dragen? Stuur ons dan een mailtje op businessclub@reunistenrsg.nl.