17 mei 2019 – netwerkbijeenkomst voor oud RSGers die nu voor Rotterdam werken

Reünisten R.S.G. / Actueel  / 17 mei 2019 – netwerkbijeenkomst voor oud RSGers die nu voor Rotterdam werken

17 mei 2019 – netwerkbijeenkomst voor oud RSGers die nu voor Rotterdam werken

Door: Debbie de Brabander

Wist u dat er ongeveer 40 ambtenaren van de gemeente Rotterdam zijn, die vroeger RSG lid waren? En dat deze mensen nog steeds samen biertjes willen doen? En dat ze tegenwoordig ook iets interessants te vertellen hebben aan elkaar? Dan snapt u ook wel, dat er een terugkerende netwerkborrel is, waarbij werkinhoud, borrelen en diner gecombineerd wordt!

Op 17 mei was het weer zover. We verzamelden bij het ventilatiegebouw Noord van de Maastunnel. Met de fiets aan de hand gingen we door de tunnel, en konden we alvast bijpraten. Er was niet alleen licht aan het andere einde, maar we kregen hier ook een boeiende rondleiding van Peter (medewerker tunnelbeheer). We gingen door allerlei gangetjes en trappetjes en hebben zelfs onder de roltrappen van de maastunnel gestaan!

Daarna nam Patrick Hoekstra (adviseur mobiliteit) ons mee naar de trainingsruimte en vertelde over zijn werk: het adatief file management (AFM). Dit verkeersgeleidesysteem zorgt ervoor dat er zo min mogelijk files ontstaan bij de maastunnel. Door meetlussen in het wegdek, radars en camera’s wordt het verkeer in en rondom de tunnel continue gemeten en bekeken. Als het te druk wordt in de tunnel, of er gebeurt een ongeluk, dan zullen alle verkeerslichtinstallaties in de buurt van de tunnel automatisch worden bijgeregeld. Er ontstaat een ‘groene golf’ die de maximale uitstroom van verkeer stimuleert. In specifieke situaties kan vanuit de meldkamer ook handmatig ingrijpen.

“Op Asker V aangekomen, bleken wij het Frederiken nog niet verleerd te zijn, en vloeide het bier als vanouds. “

Na de leerzame rondleiding en presentatie, was het tijd voor een hapje en een drankje. We vertrokken naar de soos. Op Asker V aangekomen, bleken wij het Frederiken nog niet verleerd te zijn, en vloeide het bier als vanouds.

De gastvrijheid van het RSG verdient een pluim, want wij werden deze avond heel goed verzorgd door vrijwillige kokers en tappers. Aan iedereen die is gekomen, of heeft geholpen, hartelijk dank voor een leerzame en heel gezellige bijeenkomst!

Wil jij de volgende keer vertellen over je werk voor Rotterdam, wil je meeborrelen, of heb je een andere vraag? Mail dan naar dl.debrabander@rotterdam.nl.

Groeten

Debbie de Brabander

nesthor-author-icoon

Door: Nesthor

De Nesthorcommissie is de communicatie- en evenementencommissie van de Stichting. Voor vragen óf bijdragen met betrekking tot reünistenactiviteiten en natuurlijk het reünistenblad “Nesthor” kunt u contact opnemen met Ginny Luijten: nesthor@reunistenrsg.nl of 06-20149183.